Kook mee met MAX: geroosterde pittige bloemkool met parelcouscous en sardine
Publicatiedatum: 3 november 2025
Traditioneel gezien koken we bloemkool en eten het dan met een (bloemkool)sausje. Maar wist u dat bloemkool uit de oven heerlijk is? Sandra roostert zowel de bloemkool als de paprika in de oven. En om het extra pittig te maken, doet ze er wat harissa over. Ze serveert de geroosterde groenten met parelcouscous en sardines.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 kleine bloemkool
- 2 rode paprika’s
- 2 theelepel harissa
- olijfolie
- 200 gram parelcouscous
- peper, zout
- 1 citroen
- 0,5 bosje munt
- 0,5 bosje koriander
- 1 blik sardines in olie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en doe in een kom. Snijd de paprika in repen en voeg toe. Voeg de harissa en een scheutje olie toe. Breng op smaak met peper en zout, roer alles goed om en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster circa 25 minuten.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de parelcouscous af, voeg wat olie toe en breng op smaak met peper en zout. Rasp en pers er wat citroen boven. Hak de munt en koriander en roer door de couscous.
Verdeel de couscous over de borden. Verdeel er de geroosterde groente over en verkruimel er de sardine over.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



