Kook mee met MAX: kruidige broccoli-bulgursalade met merguez
Publicatiedatum: 28 oktober 2025
Bulgur wordt gemaakt van de gedroogde en gebroken tarwekorrel. Het is vaak een goede vervanger van rijst of couscous en zit er qua grootte precies tussenin. Door de wat nootachtige smaak past het goed bij Oosterse en mediterrane keuken. Sandra maakt er met de broccoli een salade van en serveert er stukjes merquezworstjes bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram bulgur
- olijfolie
- 150 gram merguezworstjes
- 1 broccoli
- 1 eetlepel ras el hanout
- peper, zout
- 1 gekonfijte citroen
- 0,5 bosje koriander
- 0,5 bosje munt
- 0,5 bosje peterselie
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de worstjes in stukjes. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de merguez circa 2 minuten. Snijd de roosjes van de broccoli en hak de roosjes fijn. Snijd de broccolistronkjes in stukjes en voeg toe aan de worst. Bak circa 1 minuut. Voeg de ras el hanout toe en bak nog circa 1 minuut. Voeg de broccoliroosjes toe en bak circa 6 minuten op hoog vuur. Snijd de gekonfijte citroen in hele kleine stukjes, voeg toe en bak nog circa 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Hak de koriander, munt en peterselie fijn. Giet de bulgur af en doe in een kom. Voeg de gebakken broccoli, citroen en gehakte kruiden toe. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en roer goed door. Verdeel de salade over borden.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



