Kook mee met MAX: rode linzenstoof met geroosterde venkel

Kook mee met MAX: rode linzenstoof met geroosterde venkel

Om deze linzenstoof wat extra pit te geven doet Mounir er aan het einde nog wat crispy chili olie over. Samen met de yoghurt geeft dit een verrassend fris-pittige twist aan dit stoofpotje. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram rode linzen
  • 1 ui
  • 1 winterpeen
  • 2 venkels
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 theelepels crispy chili olie
  • 30 gram amandelen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de venkels in dunne repen en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper, zout en de helft van het gerookte paprikapoeder. Rooster circa 20 minuten.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Spoel de linzen en kook circa 15 minuten.

Pel en snipper de ui. Schil en rasp de winterpeen. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de ui en wortel circa 2 minuten. Voeg de komijnpoeder en de rest van het gerookte paprikapoeder toe en bak circa 1 minuut. Giet de linzen af en vang wat van het kookvocht op. Voeg de linzen toe en wat van het kookvocht. Breng op smaak met peper en zout en gaar nog circa 5 minuten.

Hak de amandelen. Verdeel de linzenstoof over diepe borden. Verdeel hierover de geroosterde venkel. Lepel er de yoghurt en crispy chili olie over. Bestrooi met de amandelen.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie