Kook mee met MAX: Aziatische varkensreepjes met glasnoedels en spitskool
Publicatiedatum: 2 oktober 2025
De glasnoedel wordt veel gebruikt in de Chinese keuken. Het is dunne, soms bijna doorzichtige noedel. Het wordt gemaakt van bijvoorbeeld zoete aardappel, van de mungboon of cassave. Het hoeft maar heel kort te koken en is zowel koud als warm te eten. Sandra serveert de noedels bij Aziatische gemarineerde varkensreepjes.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram varkensfiletlapjes
- 1 duimgrootte gember
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 3 eetlepels sojasaus
- 150 gram glasnoedels
- 1 kleine spitskool
- olijfolie
- flinke scheut sesamolie
- zout, peper
- 0,5 bosje koriander
Bereidingswijze:
Snijd het vlees in dunne reepjes en doe in een kom. Schil en rasp de gember en voeg toe. Pel en hak de knoflook en voeg toe. Snijd de peper in ringen en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de sojasaus toe en laat circa 10 minuten marineren.
Bereid de glasnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel koud. Snijd de spitskool in dunne reepjes.
Verhit olie in een wok en bak het vlees circa 4 minuten op hoog vuur. Voeg de spitskool toe en roerbak circa 5 minuten. Hak de noedels grof en voeg samen met de sesamolie toe. Hak de koriander grof en voeg toe, maar houd een handje over voor de garnering. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels over de borden en bestrooi met de koriander.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



