Kook mee met MAX: rode bietenburger met zoete aardappelfriet

Kook mee met MAX: rode bietenburger met zoete aardappelfriet

Dat een hamburger niet louter uit vlees hoeft te bestaan, bewijst deze bietenburger. Door de haverbout wordt hij stevig en bakt net als een vleeshamburger. Sandra verkruimelt er nog feta doorheen voor extra smaak. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 300 gram zoete aardappel
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram rode bieten (gekookte)
  • 1 ei
  • 1 blik linzen (à 150 gram)
  • 70 gram havermout
  • 30 gram feta
  • 1 avocado
  • 2 Italiaanse bollen
  • 20 gram rucola

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de zoete aardappelen en snijd ze in frietvorm. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Bak de frieten circa 25 minuten. Draai ze tussendoor om.

Mix in de hakmolen de havermout fijn en doe in een schaaltje.

Pel en hak de knoflook. Spoel de linzen uit. Doe de bietjes in het bakje van de hakmolen en voeg de knoflook, het ei, de linzen en de helft van de havermout toe. Breng op smaak met peper en zout en maal het geheel fijn. Verkruimel de feta en voeg toe. Roer door en als het nog te slap is, dan mag er wat extra havermout doorheen. Vorm 2 burgers en wentel door de overgehouden fijne havermout. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de burgers op laag vuur in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.

Halveer de avocado en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd de avocado in plakjes. Halveer de broodjes en beleg met de avocadoplakjes. Leg hierop wat rucola en de burger en dek af met het kapje. Serveer met de zoete aardappelfrietjes en eventueel wat mayonaise.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie