Kook mee met MAX: viskibbeh met geroosterde pompoen

Kook mee met MAX: viskibbeh met geroosterde pompoen

Een viskibbeh komt van origine uit de Libanese keuken. Het is een hartige taart gemaakt van bulgur met witte vis en pijnboompitten. Mounir voegt er in zijn variant pompoen aan toe. Mag u geen lactose? Dan hebben we goed nieuws, deze visikibbeh is lactosevrij. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 200 gram fijne bulgur
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 flespompoen
  • olijfolie
  • peper, zout
  • 200 gram kabeljauw
  • 1 kleine ui
  • 0,5 bosje koriander
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de bulghur volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten in een droge koekenpan.

Halveer de pompoen in de lengte, verwijder de pitten en draden en snijd de pompoen in halve dikke ringen. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat, maar houd een rand over. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoen circa 10 minuten. Giet de bulghur af.

Snijd de kabelauw in blokjes. Pel en snipper de ui. Hak de koriander. Doe de kabeljauw, ui, koriander, ras el hanout, de pijnboompitten en de helft van de bulghur in het bakje van de staafmixer. Rasp en pers de citroen naar smaak boven de vis. Breng op smaak met peper en zout en pureer het geheel grof. Vet je handen in en vorm ovale balletjes van het vismengsel. Leg ze naast de pompoen in de oven en bak circa 20 minuten.

Verdeel de overgebleven bulghur over borden. Leg daar de geroosterde pompoen en viskibbeh bij.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie