Kook mee met MAX: clafoutis met pompoen

Kook mee met MAX: clafoutis met pompoen

Traditioneel wordt een clafoutis gemaakt met kersen en gegeten als nagerecht. Maar dat kan ook anders. Sandra maakt de clafoutis van pompoen en amandelmeel en maakt het als ontbijt. Voor de finishing touch doet ze er nog wat honing en amandelschaafstel over. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine pompoen
  • 200 milliliter volle melk
  • klontje boter + extra om in te vetten
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 theelepels vanille-essence snufje zout
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eetlepels amandelschaafsel

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Schenk de melk in een pan en voeg de pompoen toe. Kook de pompoen circa 8 minuten in de melk. Voeg een klontje boter toe en pureer vervolgens met een staafmixer. Laat iets afkoelen.

Meng in een kom de eieren met amandelmeel. Voeg de vanille, een beetje zout en de helft van de honing toe en roer goed door. Schenk al roerende de melk met pompoen bij de eieren. Vet een quichevorm in en schenk het beslag in de vorm. Bak de clafoutis circa 45 minuten. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan circa 3 minuten.

Bedruip de clafoutis met de rest van de honing en bestrooi met amandelschaafsel.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie