Kook mee met MAX: ontbijttaart met krokante bietenbodem en frambozen

Kook mee met MAX: ontbijttaart met krokante bietenbodem en frambozen

Een keer zin in iets anders voor ontbijt dan een bakje kwark met muesli? Probeer dan eens deze ontbijttaart. Mounir maakt de bodem van bieten, daarop gaat de kwark en vervolgens de frambozen. Geen frambozen in huis? Het kan ook met aardbeien, blauwe bessen of ander fruit. Net wat in het seizoen is. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 3 dadels
  • 250 gram havermout
  • 100 gram kokosolie
  • snufje zout
  • 2 kleine rauwe bietjes (of 1 grotere)
  • 300 gram magere kwark
  • 3 eetlepels honing
  • 125 gram frambozen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier.

Ontpit de dadels en doe ze in een kom. Schenk er heet water over en laat circa 5 minuten wellen. Giet vervolgens af.

Doe de dadels en de helft van de havermout in een keukenmachine. Voeg kokosboter en snufje zout toe en mix goed. Rasp de biet en meng het er met de rest van de havermout door. Verdeel het havermout-bietmengsel over de taartbodem en druk goed aan. Zorg ervoor dat de rand zo’n 2 centimeter bekleed is. Bak de bodem circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

Doe de kwark in een kom, voeg de honing toe en meng goed. Verdeel de kwark over de taartbodem en garneer met de frambozen.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten! Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie

Reacties (2)

    MaxJanny says:

    Ik wil dit recept graag maken maar vraag me af wat er met de andere helft van de havermout moet gebeuren.
    Dat wordt niet vermeld.

      MAX Vandaag says:

      Beste MaxJanny, bedankt voor uw reactie. Er ontbrak inderdaad een stukje tekst in het recept, dat is nu aangepast. De rest van de havermout dient met de geraspte biet toegevoegd te worden. Veel plezier met het maken van de ontbijttaart en eet smakelijk!

      Vriendelijke groet, webredactie MAX Vandaag