Uw quiche opwarmen: zo smaakt deze weer als versgebakken
Publicatiedatum: 20 augustus 2025
Voor veel mensen is een rijkelijk gevulde, krokante quiche een echte traktatie. Maar na het opwarmen van een overgebleven stuk, wordt het korstje vaak slap en zompig. Gelukkig zijn er manieren om dit te voorkomen. In dit artikel geven we tips.
Begin bij een goede basis
Laten we beginnen bij de basis. Voor een krokante korst op uw quiche na het opwarmen, is het allereerst belangrijk dat uw versgebakken quiche op de juiste manier bereid is. Na het bakken goed laten afkoelen (voordat u deze in de koelkast of vriezer doet) is ook belangrijk om een bij voorbaat zompige korst te voorkomen.

De oven is vaak de beste optie
De oven is ideaal om uw quiche weer krokant te maken. Plaats de quiche hiervoor ongeveer 20 minuten in een (voorverwarmde) oven op 180 graden. Dek de bovenkant losjes af met aluminiumfolie zodat de vulling vochtig blijft en de korst (weer) krokant wordt, zonder te verbranden.
Ook een airfryer zorgt voor een krokante korst
Wilt u sneller uw quiche opwarmen? Gebruik dan de airfryer (mocht u deze hebben). Hier zit alleen wel een klein addertje onder het gras. Wanneer u het mandje te vol doet, bereikt u niet het gewenste effect van een krokante korst. Verwarm daarom bij voorkeur maximaal 1 of 2 stukken in 8 minuten op 160 graden.
Vermijd de magnetron
De magnetron kunt u (voor een krokante korst) beter vermijden. Doordat de microgolven watermoleculen in voedsel laten bewegen, verdampt vocht van binnenuit. Een quiche verliest hiermee de originele textuur. Het resultaat: een slappe korst.
(Bron: Archief, Libelle, The Daily Meal, Gastronotherapy. Foto: Shutterstock)



