Koken met Sandra: eiwitrijke noten-zadenrepen

Zoekt u een voedzaam en lekker tussendoortje? Dan zijn deze eiwitrijke noten-zadenrepen van Sandra Ysbrandy leuk om te maken. Het is niet moeilijk, maar u krijgt er wel goede voedingsstoffen mee binnen. Zo zit u gegarandeerd een tijdje vol.

Ingrediënten

  • 100 gram pompoenzaden
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 100 gram (zwart) sesamzaad
  • 100 gram cashewnoten
  • 100 gram kokosflakes
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels kokosvet
  • 2 eetlepels tahin
  • 150 gram pure chocolade
  • Snuf zout

Bereiding noten-zadenrepen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kies een siliconen bakvorm in de vorm van repen.

Meng alle ingrediënten tegelijk in een kom, behalve de chocolade. Verdeel het mengsel over de holte van de bakvorm en druk goed aan. Zet 15 tot 20 minuten in de oven. Laat de noten-zadenrepen afkoelen.

Smelt de chocolade au bain-marie (in een kom boven kokend water, zonder dat de kom het water raakt). Leg de repen op een rekje met daaronder bakpapier. Drizzel naar wens gesmolten chocolade over de repen. Zet 15 minuten in de vriezer. U kunt de noten-zadenrepen in de koelkast bewaren (tot 2 weken).

Sandra Ysbrandy is wekelijks te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron en foto: Sandra Ysbrandy)

Geef een reactie

Reactie

    Han-neke says:

    Wat lijkt dit goed!
    Graag zou ik ook bij de recepten de voedingswaarden willen zien, lukt dat?
    Energie, vetten, eiwitten en koolhydraten
    Groetjes H.