Historie van 8 juli

In Vandaag de Dag kunt u belangrijke, fijne, droevige, bijzondere of andersoortige gebeurtenissen vinden die op 8 juli hebben plaatsgevonden.

1889: uitgave van de eerste The Wall Street Journal

The Wall Street Journal wordt voor het eerst uitgegeven. De krant richt zich voornamelijk op financiële zaken. Met 2,1 miljoen stuks per dag is de krant de grootste in de Verenigde Staten.

1947: waarneming van een UFO

Bij de Amerikaanse plaats Roswell, New Mexico, vindt een waarneming plaats van een UFO. Volgens ooggetuigen crasht een buitenaards object in de woestijn en zijn overleden buitenaardse wezens aanwezig in de vliegende schotel. De lezing van het leger is dat een nieuw soort observatieballon is neergekomen vlakbij Roswell.

2011: laatste lancering Atlantis

Voor de 135ste en laatste keer vertrekt een Amerikaanse spaceshuttle, Atlantis, naar de ruimte. Het ruimteveerprogramma van NASA loopt vanaf 1981. NASA vindt de shuttlereizen te duur en te riskant. Van de ruimtereizen met de spaceshuttle verongelukken er 2. NASA richt zich vervolgens op het brengen van mensen naar de maan en naar Mars.

Geboren op 8 juli:

1964: de geboortedag van Linda de Mol

Linda de Mol (Hilversum, 1964) is een Nederlandse televisiepresentatrice en actrice. Ze is bekend van programma’s als Love Letters en de Postcode Loterij Miljoenenjacht. Daarnaast acteert ze in de televisieserie Spangen en speelt ze de hoofdrol in de speelfilm Ellis in Glamourland uit 2004. Ook lanceert ze in 2004 haar eigen tijdschrift Linda. Linda’s vader, John de Mol sr., is zanger.

Als jong meisje debuteert ze op de Nederlandse televisie door te zingen in het AVRO’s kinderkoor. Daarna presenteert ze op 12-jarige leeftijd het AVRO-programma Wat je zegt ben je zelf. Ze studeert een korte tijd rechten aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 1985 begint Linda de Mol met het presenteren van programma’s voor de televisiezender Sky Channel. Tot en met 2005 presenteert ze vooral programma’s voor de TROS. Ook is ze op de Duitse televisie te zien met de show Traumhochzeit. In 2005 besluit Linda naar Talpa van broer John de Mol te gaan. Talpa betekent overigens ‘mol’ in het Latijn. Op Talpa presenteert ze Postcode Loterij Miljoenenjacht. In 2006 is Linda de presentatrice van een dagelijkse quiz: De Slimste. Ze maakt samen met Beau van Erven Dorens een nieuwe talkshow, Linda en Beau op zondag. Linda boekt veel succes met de door haarzelf bedachte dramaserie Gooische Vrouwen. In 2009 ontvangt Linda de Gouden Televizier-Ring voor het bedenken van de serie en voor het spelen van de hoofdrol. Voor 2010 presenteert Linda een talkshow en speelt ze in een comedyserie voor RTL. Weet Ik Veel heet de quiz die ze presenteert in 2013.

Vanaf oktober 2013 ontvangen Linda en haar broer dreigbrieven. Een 70-jarige man uit Zeist probeert hen en hun familie af te persen. De politie arresteert de man in december 2014. Linda valt in 2017 6 kilo af. Ze belooft dat ze per kilo 5000 euro zal overmaken aan Giro555. Linda heeft samen met Sander Vahle 2 kinderen. Ze wordt in 2011 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

In 2019 wordt bekend dat Linda aan de slag gaat bij SBS6 van haar broer John. Tevens wordt ze creatief directeur bij Net5.

1958: de geboortedag van Kevin Bacon

Kevin Bacon (1958) is een begenadigde Amerikaanse filmacteur, die onder meer heeft gespeeld in Stir Of Echoes, Wild Things, JFK, en Apollo 13.