Jaren 60

NPO Radio 5 week lang in teken van de jaren 60

NPO Radio 5 staat van 17 tot en met 23 april 2021 in he teken van de jaren 60. Er wordt tijdens deze Week van de Jaren 60 enkel muziek uit die tijd gedraaid en de themaweek wordt feestelijk afgesloten met de Toplijst van de Jaren 60.  

Bijzondere jaren 60

De jaren 60 is een belangrijk decennium in de popmuziek. Heel wat grote, invloedrijke bands zoals The Beatles en The Rolling Stones ontstaan in die tijd, net als veel belangrijke muziekstromingen. Denk bijvoorbeeld aan soul.

Lp’s uitgelicht

Tijdens de Week van de Jaren 60 van NPO Radio 5 wordt dit bijzondere tijdperk uitgelicht. Dat doen de programma’s onder andere door elke dag een nieuw jaren 60-album centraal te stellen in het programma. daarna draait de dj het openingsnummer, 1 hit en 1 voor de luisteraars aangedragen nummer van de plaat die niet als single is uitgebracht. Het MAX NPO radio 5-programma Goeiedag Haandrikman! behandelt op die manier bijvoorbeeld de albums Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Bealtes en Crying van Roy Orbinson, om maar wat voorbeelden te noemen.

Daarnaast krijgen de spelletjes die alle NPO Radio 5-programma’s een jaren 60-tintje.

Toplijst van de jaren 60

Luisteraars kunnen tijdens de Week van de Jaren 60 ook stemmen voor de Toplijst van de Jaren 60, een lijst met daarop die mooiste liedjes gemaakt tussen 1960 en 1969. MAX dj- Jan Rietman opent de stembus op 17 april 2021 in zijn ochtendprogramma Wekker-Wakker-Weekend! Stemmen kan vervolgens via de site van NPO Radio 5.
De toplijst zelf wordt op de slotdag van de Week van de Jaren 60 gedraaid op de zender.

Op 16 april 2021 is MAX-dj Daniel Dekker te gast bij Tijd voor MAX om te praten over de themaweek. U ziet Tijd voor MAX elke werkdag rond 17.10 uur op NPO 1. Daniel Dekkers radioprogramma Lunch Lekker hoort u elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 5.

(Bron: NPO Radio 5)

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. WIM VAN STRALEN says:

    THE BEATLES IS IN BLOKKER GEWEEST EN IK WOON IN HOORN HAAR VADER ABRAHAM HET KLEINE CAFE ZONG BIJ DE HAVE EN DAT CAFE IS VAN TANTE MARI TEGEN OVER DE HOOFDTOREN .

    1. WIM VAN STRALEN says:

      DAT CAFE WAAR DE THE BEATLES IS GEWEEST DAT HEET DE OUDE VEILING IN WESTERBLOKKER ZO HEET DE STRAAT EN WAAR VADER ABRAHAM ZONG BIJ DE DIE STRAAT HEET DE VEERMANSKADE IN HOORN BIJ DE HAVEN.