Einde aan de Haarlemse Honkbalweek

Problemen met de begroting zorgen ervoor dat er geen nieuwe editie komt van de Honkbalweek in Haarlem. Dat heeft de organisatie laten weten. “Met veel tegenzin is het besluit genomen dat het na 55 jaar financieel niet meer verantwoord is een Honkbalweek te organiseren”, aldus een verklaring van de Stichting Honkbalweek.

“Als je geen startkapitaal hebt, kun je geen honkbalweek organiseren”, aldus toernooidirecteur Frits Mulder. “Het enthousiasme van het publiek is er wel, maar de sponsoren kwamen niet.” De organisatie komt 50.000 euro te kort op een begroting van 5 à 6 ton.

4 keer Nederlandse winst

De Honkbalweek werd sinds 1961 georganiseerd. Sinds 1972 werd het toernooi om het jaar gehouden. Afgelopen zomer won Nederland de 28ste editie. In totaal was Oranje vier keer de beste, in 2004, 2006, 2010 en 2016.

“De huidige organiserende Stichting heeft met veel tegenzin moeten besluiten dat het financieel niet meer verantwoord is de Honkbalweek in deze vorm te organiseren. Een mooi tijdperk van 28 Honkbalweken komt hiermee ten einde”, luidt de officiële verklaring.

Nieuwe sponsoren

“Misschien staan er straks weer nieuwe mensen op, dat hebben we graag natuurlijk. Ik wil ze graag helpen iets nieuws op te starten. Maar wij hebben drie honkbalweken moeten bedelen voor ondersteuning, dat is nu over”, aldus Mulder.

(Bron: ANP)

Geef een reactie