Schiphol

Zomerdrukte van start op Schiphol

Met de start van de vakanties in het zuiden van het land begint vanaf zaterdag 7 juli 2018 de zomerdrukte op Schiphol. In totaal vliegen de komende vakantieperiode zo’n 12,7 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol.

Drukste dag

Ten opzichte tot vorig jaar vliegen er dit jaar nog eens 2,4 procent meer mensen via Schiphol. Gemiddeld komen er dagelijks zo’n 220.000 mensen op de luchthaven. Maandag 30 juli is de drukste dag, met naar verwachting 233.000 passagiers. Om de drukte op te vangen zijn extra maatregelen genomen. Zo is er 20 procent meer personeel aan het werk en zorgen speciale teams ervoor dat de passagiersstromen ordentelijk verlopen.

Tips voor een voorspoedige reis

De maatregelen kunnen echter niet voorkomen dat passagiers rekening moeten houden met langere wachttijden. Schiphol raadt mensen aan op tijd te komen en de adviestijd van hun luchtvaartmaatschappij te volgen. Ook raadt de luchthaven reizigers aan zo weinig mogelijk handbagage mee te nemen, zodat de veiligheidscontrole sneller gaat.

Vliegreizen Verenigde Staten in de lift

Een opvallende stijging van het aantal vluchten is te zien naar de Verenigde Staten, waar wekelijks bijna 75.000 mensen naartoe reizen. Dat is ruim 10 procent meer dan vorige zomer. Binnen Europa is het Verenigd Koninkrijk een geliefde bestemming, maar ook de gebruikelijke zomerse trekpleisters als Spanje, Italië en Griekenland kunnen rekenen op grote animo.

Eindhoven Airport

Ook Eindhoven Airport maakt zich op voor een drukke zomer. De komende vakantieperiode wordt een passagiersstroom van 1,2 miljoen reizigers verwacht. Daarmee wordt het de drukste zomer ooit voor de luchthaven. De aanstaande recordzomer past in het algehele beeld van de luchthaven. Het hele jaar is al een aanzienlijke groei te zien. In de periode januari tot en met juni 2018 zijn ruim 2,9 miljoen reizigers via Eindhoven Airport gevlogen, 252.000 meer dan een jaar eerder. De groei is volgens de luchthaven te danken aan meer vluchten en vollere vliegtuigen. Dat komt ook doordat vanaf Eindhoven op steeds meer bestemmingen kan worden gevlogen. Over heel 2018 verwacht Eindhoven Airport een groei van het aantal passagiers met ruim 10 procent, tot 6,3 miljoen.

(Bron: ANP)

Geef een reactie