Wintersporters moeite met buitenlandse verkeersregels

Van alle Nederlanders die met de auto op wintersport gaan, heeft het overgrote deel geen kennis van de buitenlandse verkeersregels. Dat blijkt uit een onderzoek van Bovag.

Winterbanden

97 procent van de vakantiegangers hebben winterbanden onder hun auto gemonteerd, maar 79 procent van dat deel weet bijvoorbeeld niet dat in Oostenrijk en Tsjechië de wettelijke verplichte profieldiepte voor winterbanden 4 millimeter is. De tegenstelling van de Europese wintersportlanden onderling is groot. Zo zijn winterbanden in Frankrijk niet verplicht, in het doorreisland Luxemburg wel en in Duitsland alleen als er winters weer wordt verwacht.

Sneeuwkettingen

Ook wist 39 procent niet dat het sinds 2008 verplicht is om in Oostenrijk winter- of vierseizoenenbanden te gebruiken in de periode van 1 november tot 15 april. In Oostenrijk is het tevens verplicht om altijd sneeuwkettingen aan boord te hebben, in de andere landen is dit afhankelijk van de weersomstandigheden.

Interactieve kaart

Bovag heeft speciaal voor de wintersporters een interactieve kaart van Europa opgesteld waar de regels voor winterbanden en sneeuwkettingen per land makkelijk terug te vinden zijn.

Geef een reactie