bagage

Uitspraak geschillencommissie in zake Cruisewinkel.nl

December is een maand waarin veel mensen naar de zon vliegen óf juist de kou opzoeken in wintersportgebieden. Velen pakken het vliegtuig om op hun bestemming te komen. Vliegen is een veilige manier van reizen, maar is niet zonder risico. Zo kan uw bagage vermist raken. Het overkomt ook de familie Jaspers.

De familie Jaspers gaat op cruise en vliegt hiervoor naar Barcelona. Op de luchthaven blijkt hun bagage er niet te zijn en het stel moet de hele vakantie het zonder de eigen bagage zien te redden. De familie verwijt Cruisewinkel.nl dat zij te weinig hulp hebben geboden en wil een tegemoetkoming voor het gederfde reisgenot. Hiervoor schakelen zij de hulp in van het programma Groeten van MAX.

Oorzaak staking geen nalatigheid Cruisewinkel.nl

De verloren bagage blijkt door een stakingsactie van de bagage-afhandelaar te zijn achtergehouden op de luchthaven in Barcelona. Inmiddels heeft de Geschillencommissie uitspraak gedaan naar aanleiding van een klacht over deze kwestie, waarbij de Geschillencommissie heeft geoordeeld dat de staking van de bagage-afhandelaar van Transavia een overmachtsituatie betreft, waardoor Cruisewinkel niet aansprakelijk kan worden gehouden voor het derven van reisgenot door klager. Daarnaast heeft de Geschillencommissie ook overwogen dat Cruisewinkel in voldoende mate hulp en bijstand heeft geboden om de bagage te traceren, zodat deze kon worden nagezonden op het cruiseschip.

Verzacht het leed

Vermiste bagage is erg vervelend, maar er is zijn gelukkig maatregelen die het leed kunnen verzachten. Wij hebben er een paar voor u op een rijtje gezet:

  • Zorg ervoor dat u de eerste levensbehoefte meeneemt in uw handbagage. Zo heeft u die altijd nog bij de hand als uw koffer of tas kwijt raakt tijdens de reis.
  • Het verdelen van de bagage over een grote tas of koffer en de handbagage is ook een idee. Zodoende kunt u een paar dagen vooruit, mocht er iets voorvallen.
  • Gaat u niet zo lang weg en neemt u niet veel bagage mee? Dan kunt u er ook voor kiezen om 2 stuks handbagage mee te nemen. Zodoende hoeft u niets in te checken en loopt u ook niet het risico dat er iets kwijtraakt. Let op: niet elke luchtvaartmaatschappij staat 2 stuks handbagage toe. Ga dit dus eerst na voordat u naar het vliegveld gaat.

Houd altijd rekening met de bagageregels en de toegestane hoeveelheden vloeistof die u aan boord mee mag nemen. Meer vakantietips? Bekijk het overzicht op onze site! 

Geef een reactie