Eindhoven

Twijfelachtige eer: vliegveld Eindhoven bij slechtste van de wereld

Eindhoven Airport is het 2e vliegveld van Nederland en vervoert jaarlijks meer dan 5 miljoen mensen. Van deze 5,7 miljoen is lang niet iedereen tevreden, want het vliegveld staat hoog op een recent gepubliceerde lijst met daarop de allerslechtste luchthavens ter wereld.

Schuld van Ryan Air?

De lijst is samengesteld door het bedrijf Airhelp, dat passagiers helpt bij het krijgen van compensatie bij vertragingen. Er is gekeken naar hoe reizigers de verschillende facetten op 140 luchthavens van over de hele wereld ervaren en Eindhoven komt er vooral op het gebied van punctualiteit niet al te best vanaf. Daarvoor krijgt het vliegveld een 5,9, mede veroorzaakt door budgetairliner Ryan Air, die veel vliegt vanaf Eindhoven. Uit een ander onderzoek van Airhelp blijkt dat de meeste reizigers geen hoge pet op hebben van de Ierse maatschappij.

Niet alleen slecht nieuws

Hoewel Eindhoven Airport volgens het onderzoek tot de top 10 slechtste vliegvelden ter wereld behoort, zit het wel goed met de service die geboden wordt. Die krijgt een 7,2. Schiphol komt er nog een stukje beter vanaf: dat scoort een 8,0 op dit vlak. Ook andere aspecten aan Schiphol worden gewaardeerd, wat het vliegveld het 11e beste vliegveld van de wereld maakt. Meer Nederlands succes is te vinden bij KLM. Deze maatschappij krijgt op het gebied van stiptheid een 8,5 en een 8 voor service. Het claimen van verloren bagage gaat vrij soepel en wordt beloond met rapportcijfer 7,5.  Daardoor komt het algemene cijfer uit op 8.1.

Dat is bijna 4 punten hoger dan de slechtst gewaardeerde airliner te wereld: het IJslandse WOW Air. Het allerslechtste vliegveld ter wereld is overigens dat van Koeweit, met een 5,2 als eindcijfer.

(Bron: Airhelp, RTL Nieuws, ANP)

Geef een antwoord