Duur 02:32
Gepubliceerd op 6 augustus 2016

Gouden Momenten: wielrennen heren

Hennie Kuiper

De Olympische Spelen van München in 1972. Hennie Kuiper heeft er jaren voor getraind om mee te kunnen doen. Tegen al zijn verwachtingen wordt hij door bondscoach Cees Priem toch geselecteerd. Na een solo van 40 kilometer komt hij met een voorsprong van 17 seconden over de streep. Hij wint goud op de 200 kilometer met een gemiddelde snelheid van 42 kilometer per uur. Deze overwinning is de basis voor zijn latere grote successen in het wielrennen.

Tom Dumoulin

Voor de 25-jarige Tom Dumoulin zijn het zijn eerste Spelen. De weg naar Rio is  voor hem niet zonder tegenslag. Dumoulin breekt een spaakbeen bij een valpartij in de 19e etappe van de Tour de France. In de koers de Acht van Chaam op 27 juli  2016 krijgt de Limburger op de vele klinkertjes last van zijn blessure en stapt af. Toch is hij voldoende hersteld en maakt zich op voor de weg- en tijdrit in Rio die gepland staan voor 6 en 10 augustus 2016.

MAX Vandaag besteedt van 5 tot en met 21 augustus 2016 extra aandacht aan de Olympische Spelen in Rio. Bekijk bijvoorbeeld ook onze serie De Olympische genen van… waarin we de (groot-)ouders van Olympische Sporters in beeld brengen. Zo ziet u onder andere de vader en moeder van turner Epke Zonderland, die exclusief beeldmateriaal van hun zesjarige Epke tonen.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer