Toeristen verblijven steeds langer in Nederland

Het aantal nachten dat buitenlandse toeristen in Nederland verblijven stijgt al jaren. In 2015 is een stijging van 8 procent te zien, naar 37 miljoen overnachtingen. Vooral Chinezen weten ons land vaker te vinden.

10 procent meer Duitsers

Van alle bezoeken aan Nederland komen er in 2015 nog steeds veruit de meeste van de Duitsers: zij zijn goed voor 15 miljoen overnachtingen. Wat 10 procent meer is dan het jaar ervoor. Met 5 miljoen bezoeken pakken de Belgen de tweede plek, gevolgd door de Britten, met 4 miljoen bezoeken.

Grote stijging Chinese bezoekers

De relatief grootste stijging in hotelovernachtingen in 2015 komt op het conto van de Chinezen. Hun verblijven stijgen met 33 procent tot 436 duizend. Onder Russen werd Nederland juist minder favoriet: zij verbleven 25 procent minder nachten in een hotel in ons land.

Amsterdam gewilde bestemming

De voorkeuren van de gasten uit de verschillende landen verschillen voor accommodaties en regio’s in Nederland. Duitsers en Belgen overnachten vaak op bungalowparken of campings en dan het liefst aan de kust. Belgische toeristen overnachten daarnaast ook vaak in het binnenland. Britten kiezen juist graag voor een hotel in Amsterdam en onze hoofdstad is goed voor de helft van alle hotelovernachtingen bij elkaar.

Binnenlands toerisme

Nederlanders verblijven zelf ook heel graag in eigen land en het binnenlands toerisme is nog altijd groter dan het buitenlands toerisme. In 2015 was de Nederlander op vakantie in eigen land goed voor 66 miljoen overnachtingen tegenover 37 miljoen overnachtingen door buitenlandse toeristen.

(Bron: CBS)

Geef een antwoord