Nederlanders tevreden over bezoek aan Praag

Nederlandse vakantiegangers zijn bij een korte reis of citytrip binnen Europa het meest tevreden over een bezoek aan Praag, Lissabon en Boedapest. Over onder andere Londen en Amsterdam zijn ze aanzienlijk minder te spreken, zo blijkt uit onderzoek naar de verschillen tussen Nederlandse en Belgische reizigers van Waytostay.com.

Slechte waardering voor Amsterdam

Net als bij ons vallen Praag en Lissabon ook bij onze Zuiderburen in de smaak, maar ook een bezoek aan Berlijn wordt door hen goed gewaardeerd. Van alle onderzochte steden scoort Amsterdam het laagst bij de Belgische reiziger.

Stedentripmaanden

Nederlanders zien mei en oktober als de beste maanden om een stedentrip te plannen. In België ligt dit opvallend genoeg anders. Bij onze zuiderburen zijn vooral april, maar ook juli en september populaire maanden voor een citytrip of korte vakantie. Zowel de Nederlandse als de Belgische reiziger vindt november en met name januari de minst populaire maand om op vakantie te gaan.

Verblijfsduur

De verschillen zijn klein, maar onze Belgische buren trekken net iets meer tijd uit voor een stedentrip. Belgen blijven het langste in Spaanse steden, ze blijven er gemiddeld zes dagen plakken, voor Nederlanders ligt de gemiddelde verblijfsduur op ruim 5 dagen. Het minst lang blijven de Belgen in Londen, Parijs en Amsterdam. Bij Nederlanders is Brussel het meest populair voor een korte trip.

Waar gaat u graag naartoe op stedentrip?

Geef een reactie