Duur 02:18
Gepubliceerd op 23 juli 2018

Terugblik We zijn er Bijna!: Bologna

Door het coronavirus is er in 2020 geen nieuwe reis van We zijn er Bijna! Maar gelukkig hebben we de verhalen en beelden van eerdere reizen nog. Daarom nemen we u de komende weken mee op MAX Vandaag langs een aantal hoogtepunten van het programma. Zoals de reis in 2018 die start in Bologna en via de Adriatische kust voert naar Puglia, de meest zuidelijke punt in de hak van de Italiaanse laars.

De reis door Midden- en Zuid-Italië wordt begeleidt door Lut en Willy Meeus. In de weken die volgen begeleiden zij de groep van camping naar camping en verzorgen vele excursies en activiteiten. Ze maken dagelijks een krant met alle informatie over de bezienswaardigheden in de buurt.

Bologna

Hoewel Bologna een prachtige stad is trekt het niet zoals Rome en Milaan, massa’s toeristen. De stad heeft de bijnaam La Rossa vanwege de overwegend rode bakstenen gebouwen in de oude binnenstad. Het is een universiteitsstad en daarom draagt het ook de naan La dotta, wat de geleerde betekend. Maar natuurlijk heeft ook Bologna zoals elke Italiaanse stad prachtige pleinen en basilieken. Culinair gezien kunt u ook uw hart ophalen voor wie van pasta houdt, want hier komt naar eigen zeggen de bolognesesaus vandaan.

Rondleiding door de zwavelmijn

De groep maakt naast een rondleiding door een oud theater ook een rondleiding door een oude zwavelmijn. Het gaat om de zwavelmijn Museo Sulphur in het nabij gelegen Perticara. In het museum krijgt de groep een indruk van hoe het er in de mijnen vroeger aan toe ging. Buiten is nog de originele mijnschacht te zien. Bekijk de hele rondleiding in het filmpje bovenaan de pagina.

De herhaling van We zijn er Bijna! door de Balkan is wekelijks te zien van zaterdag 18 juli tot en met 22 augustus 2020 om 19.05 uur op NPO 1.

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer