poepbacterie

Schiphol adviseert watertappunten te gebruiken na vondst poepbacterie op toiletkranen

Een flesje water vullen voor uw vliegtuig vertrekt vanaf Schiphol kunt u voorlopig even beter niet doen bij één van de toiletkranen. Bij een test op de aanwezigheid van bacteriën zijn op verschillende kranen coliforme, oftewel poepbacteriën aangetroffen. De luchthaven adviseert reizigers voor drinkwater gebruik te maken van één van de watertappunten.

9 kranen geïnfecteerd

Een deel van de in totaal 850 aanwezige toiletkranen is getest op de aanwezigheid van bacteriën. Het overgrote deel is schoon gebleken, maar bij 9 kranen is de poepbacterie geconstateerd. Coliforme bacteriën komen voor in uitwerpselen van mensen en dieren en wie ermee in aanraking komt kan klachten krijgen als misselijkheid, braken en diarree.

Watertappunten

Schiphol gaat de komende dagen meer toiletkranen controleren. In de tussentijd adviseert de luchthaven, zoals overigens altijd, om watertappunten te gebruiken voor drinkwater. Bij meerdere toiletkranen wordt nu met een bordje gewaarschuwd om deze niet te gebruiken. Volgens een woordvoerder van Schiphol hebben er nog geen reizigers melding gemaakt van gezondheidsklachten en wordt het advies uit voorzorg gegeven.

(Bron: at5.nl, nhnieuws.nl)

Geef een antwoord

Reactie

    oosterwijck says:

    Eindelijk een reeks passende maatregelen om de reizigers weg te jagen van Schiphol. Na de aankondiging van vliegtax en parkeergeld voor je auto bij kiss and ride, nu ook besmette kranen. Nu nog een paar stakingen van de bagageafhandeling, de vliegleiding en de douane, misschien nog een computerstoring en het wordt rustiger. Rayanair vernietigd zichzelf en anders helpt de vakbond een beetje. En weer is er een probleem minder. Het gaat de goed kant uit.