RDW

RDW attendeert automobilisten op malafide ‘bemiddelingssites’

Het Dienst Wegverkeer (RDW) krijgt van klachten over zogenaamde bemiddelingssites waar automobilisten een vervangend kentekenbewijs of tenaamstellingscode kunnen aanvragen. Deze sites leveren lang niet altijd de beloofde diensten. 

Direct of indirect

De RDW is in Nederland de instantie waar u moet zijn als u een nieuw kentekenbewijs of tenaamstellingscode nodig heeft. U kunt deze direct bij het RDW aanvragen, maar er zijn dus ook allerlei websites die zeggen dit voor u te kunnen doen.

Klachten

Inmiddels blijkt dat lang niet al deze sites even goed werkt leveren. Bij het RDW zijn al meer dan 1000 klachten binnengekomen van automobilisten die zeggen dat zij wel betaald hebben, maar nooit of veel te laat iets hebben ontvangen.

Daarnaast hanteren de websites vaak veel hogere prijzen dan het RDW zelf. Zo kost een vervangend kentekenbewijs bij het RDW nog geen 32 euro, terwijl u er op bemiddelingssites zo 97 euro voor betaald. Een nieuwe tenaamstellingscode heeft u bij het RDW voor 1 euro, maar sommige andere sites rekenen er 57 euro voor.

Aanvraag via RDW

Als u er zeker van wilt zijn dat u niet te duur uit bent en het gekochte ook echt krijgt, kunt u het vervangend kentekenbewijs of tennaamstellingscode dus het best aanvragen op de site van de RDW. 

Het handigste is om meteen rdw.nl in te typen in de adresbalk, zodat u zeker weet dat u op de juiste site komt. Via een zoekmachine als Google komt u hier ook, maar daar staan ook malafide bemiddelingssites tussen de zoekresultaten. Sommige van deze sites lijken qua vormgeving ook sterk op die van de RDW, dus controleer goed welk webadres u ziet staan.

(Bron: RDW, ANP)

Geef een antwoord