Pinksterdrukte én –warmte op komst

Met het vooruitzicht op het lange Pinksterweekend en verwachte zomerse weer trekken veel Nederlanders er de komende dagen op uit. Dat zorgt op vrijdag 18 mei al voor een drukkere avondspits dan normaal en de dagen erna is, door allerlei evenementen, ook veel drukte te verwachten op de wegen.

Populaire bestemmingen

Naast uitstapjes in het eigen land zijn Duitsland, België en Frankrijk populaire bestemmingen voor een korte Pinkstervakantie. De verkeersdienst van de ANWB verwacht vooral drukte op de wegen naar de Veluwe, het zuiden, naar de kust en naar de veerdiensten richting de Waddeneilanden. De piek ligt vrijdag tussen 15.00 en 19.00 uur.

Evenementen

Een aantal grote evenementen trekken de komende dagen veel publiek en dus ook verkeer. Op het circuit van Zandvoort demonstreert Max Verstappen zijn kunsten met zijn raceauto, op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen is een grootschalig religieus evenement gepland en op het circuit van Assen zijn honderden supercars te bewonderen. Op tweede pinksterdag nemen de files vanaf het middaguur snel toe doordat vakantiegangers weer naar huis gaan.

Zonnig en warm

Sinds het officiële begin van de weermetingen in 1901 is de temperatuur in De Bilt in iets minder dan de helft van de pinksterweekeinden (44 procent) boven 20 graden uitgekomen. Dit pinksterweekend zitten we qua weer aan de goede kant. Het belooft zonnig en aangenaam warm te worden, met een middagtemperatuur tussen de 20 en 25 graden. Met naar verwachting de hoogste temperaturen in Noord-Brabant en Limburg. Rondom de middaguren is de zonkracht hevig, dus vergeet de zonnebrand en zonnebril niet.

(Bron: ANP)

Geef een reactie