passagiersstromen Schiphol

Passagiersstromen op vliegvelden moeten sneller en beter

Het moet sneller en beter: de afhandeling van passagiersstromen op vliegvelden. Dat stelt de internationale brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen, IATA. Alleen dan kunnen de internationale vliegvelden de toenemende stroom van passagiers verwerken.

Verdubbeling aantal vliegreizen

IATA voorspelt al enkele jaren dat het vliegverkeer de komende 20 jaar verdubbelt. Zij verwachten in dat het aantal vliegreizen groeit tot 7,2 miljard in 2035, tegen circa 3,8 miljard dit jaar. Om die groei te ondersteunen werkt IATA aan een programma dat het hele proces van vliegen, van het kopen van een ticket tot het einde van de reis, moet vergemakkelijken.

Ook de veiligheidscontroles moeten meegroeien. Samen met de organisatie van internationale vliegvelden, ACI, worden daarbij nieuwe veiligheidschecks ontwikkeld die efficiënter en minder belastend voor de passagier zijn. Uiteindelijk moeten passagiers met maar één identiteitscheck per reis worden geconfronteerd.

Eenvoudig een reis boeken

Om het boeken van een reis makkelijker te maken krijgen reisagenten toegang tot producten en diensten die nu, door technologische beperkingen, alleen via de websites van luchtvaartmaatschappijen worden aangeboden. De vele verschillende formulieren die nodig zijn voor één reis moeten daarbij zoveel mogelijk worden samengevoegd. “Mijn droomreis door een vliegveld biedt een veiligheidsprocedure die zowel effectief als gemakkelijk is”, stelt IATA-topman Alexandre de Juniac. “Met constante informatie over wijzigingen in de reis of mogelijkheden in de omgeving, en een efficiëntere manier om me te identificeren bij de luchtvaartmaatschappij, beveiligers en douanepersoneel.”

(Bron: ANP)

Geef een reactie