oudste fietser

Oudste Fietser van Nederland-verkiezing gewonnen door 97-jarige Fries

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft op 12 februari 2019 de Gouden, Zilveren en Bronzen Trapper uitgereikt. De bokalen zijn uitgereikt aan de 3 oudste fietsers van Nederland die hebben meegedaan aan de Oudste fietser van Nederland-verkiezing. Deze verkiezing is een initiatief van het programma Doortrappen, een onderdeel van het ministerie.

Verkiezing Oudste Fietser van Nederland

Fietsen is heel gezond, maar het wordt met de jaren niet gemakkelijker. Oudere fietsers hebben vaker moeite met op- en afstappen en hebben niet meer zulke goede reflexen als jongere weggebruikers, waardoor een ongeluk soms zo is gebeurd. Ondanks dat fietsen er niet makkelijker op wordt, kunnen ouderen tot op hoge leeftijd op de tweewieler stappen, mits zij dit veilig doen. Doortrappen schrijft namens met ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in januari 2019 een verkiezing uit om ouderen die zo lang mogelijk veilig blijven fietsen in het zonnetje te zetten. Iedereen die tot deze groep behoort of iemand kent die dat doet, kan meedoen voor de prijzen. De oudste deelnemer die kan aantonen nog regelmatig op de fiets te stappen, wint de Gouden Trapper. Er is ook prijs voor de mensen die op plek 2 en 3 eindigen. Zij krijgen respectievelijk de Zilveren en Bronzen Trapper.

Prijswinnaars

Op 12 februari 2019 reikt minister Cora van Nieuwenhuizen de prijzen uit. De Gouden Trapper gaat naar de 97-jarige meneer Scheenstra uit Heerenveen. De Zilveren Trapper is voor de 96-jarige meneer Brasjen uit Zwolle en de Bronzen Trapper wordt gewonnen door de 95-jarige mevrouw van Kaats uit Leiden.

oudste fietser

Minister van Nieuwenhuizen met de 3 prijswinnaars.

oudste fietser

De 97-jarige meneer Scheenstra ontvangt de Gouden Trapper van de minister.

Bron: archief, ANP, Doortrappen.

Geef een reactie