Oost west, thuis best

Nederland is nog altijd de meest populaire vakantiebestemming. Dat blijkt uit onderzoek van het MAX Opinie Panel. Frankrijk en Spanje staan op een gedeelde tweede plek. Tripjes naar onze Oosterburen zijn ook geliefd, want Duitsland staat op nummer 3.

Werelddelen

Het werelddeel waar u het vaakst een bezoekje aan brengt is Europa. Gevolgd door Noord-Amerika en Azië. Afrika staat op de vierde plek, gevolgd door Zuid-Amerika. Oceanië en Antarctica zijn het minst populair.

Niet vergeten

Ook vroegen we ons panel wat er absoluut mee moet in de koffer op vakantie. Boeken, e-readers, medicijnen en fietsen werden vaak genoemd. Ook de partners mogen natuurlijk niet ontbreken. Wij selecteerden voor u de bagage die iets minder voor de hand ligt:

“Goed humeur. Ook bij slecht weer.”
“Mijn gereedschapskist.”
“Alleen voorraad voor onderweg. Alles is tegenwoordig te koop in Europa, zelfs de aardappels en die zijn nog lekker ook.”
“Flesje jonge jenever.”
“Muziek van Beethoven.”
“Mijn anti-snurk-beugel. Zonder beugel beroof ik mijn echtgenote van alle slaap, of ik moet zelf wakker blijven. In beide gevallen is onze vakantie verpest.”
“Drop en pindakaas.”
“Fluitje in geval van nood.”
“Een foto van Jan Slagter.”

Wat is uw favoriete plek in Nederland?

Geef een reactie

Reacties (3)

  Ruudalberts says:

  Op een campingin onze caravan ergens in de provincie Zeeland. Heerlijk fietsen, lekker wandelen langs de kustlijn en niet te vergeten het spotten van vogels en zeehonden. Dus lekker bewegen, daar blijf je gezond bij en geeft je een goed humeur.

  Anneketanneke says:

  Ik vind heel Nederland mooi en zou zo gauw geen favoriete plek weten. Een stedentrip in Nederland vind ik fijn, maar ook bijvoorbeeld een hotelletje op een van de Waddeneilanden. Volgend jaar gaan we een midweek naar Schiermonnikoog en daar verheug ik me nu al op. De auto achterlaten in Lauwersoog en lekker fietsen.

  RABE says:

  Nederland is prachtig.
  Je moet het willen zien.
  En soms is het fijn als Nederland overdekt zou zijn.
  De Veluwe, mijn mooiste stek.