Bestemming vakantiefoto’s

Tijdens vakanties fotografeert u volop. Dat blijkt uit het grote Reisonderzoek van het MAX Opinie Panel. De meeste kiekjes maakt u met een digitaal fototoestel, de mobiele telefoon blijkt in opmars. Maar wat doet u bij thuiskomst met al die foto’s?

Fotoboeken en vakantievideo’s

Het grootste deel vakantiegangers zet ze thuis op de computer en doet er verder niks mee. Een kleine groep laat de foto’s nog steeds afdrukken, waarvan sommigen meegaan met het digitale tijdperk en online een fotoboek samenstellen dat ze laten afdrukken. Sommigen van u monteren van de gemaakte video’s een vakantievideo. Ook de volgende opties voor het bewaren van de reisherinneringen zijn door onze panelleden genoemd:

“We hebben een reiswebsite en een YouTube-kanaal waar we foto’s, video’s en reisverhalen delen. Soms zendt de lokale tv onze reizen ook uit.”

“Ik maak beelden via de zintuigen en bewaar ze in mijn eigen geheugen.”

“Ik heb voor alle kinderen een schijf voor later waar alle foto’s opstaan.”

Digitalisering

1 op de 10 Nederlandse 50-plussers blijkt nog altijd te filmen met de videocamera. Een klein groepje van 1 op de 20 personen maakt nog ouderwets foto’s met de analoge camera. Vroeger was het nauwelijks voor te stellen dat we duizenden foto’s met één toestel konden maken. De digitale fotografie werd in de jaren 80 geïntroduceerd. De dagen van het klassieke filmrolletje en de spanning aan de balie bij de fotograaf of een beeld goed geschoten is lijken voorbij.

Gaat u ook mee in de digitale fotografie of heeft u thuis nog een ouderwetse camera liggen?

Geef een antwoord