Naar het werk of eropuit? Mijd de A1

Bent u van plan maandag 22 augustus 2016 over de A1 richting Amsterdam te gaan? Rijkswaterstaat raadt het u af! De werkzaamheden aan de spoorbrug bij Muiderberg zijn uitgelopen met lange files als gevolg. Verwacht wordt dat pas aan het einde van de middag de weg wordt vrij gegeven.

(Sloop)werkzaamheden

De A1 is  wordt grondig onder handen genomen. De snelweg richting Amersfoort wordt verlengd naar de nieuw aangelegde, verbrede route, onder het nieuwe aquaduct door. Daarnaast wordt ook de oude spoorbrug over de A1 gesloopt en de nieuwe spoorbrug op het spoor aangesloten. Al eerder werd de nieuwe brug naast de oude gelegd. De sloopwerkzaamheden van de oude brug bleken veel lastiger dan voorzien. Het staal in de brug is stug en moeilijk te verwijderen. Ondanks de beschermlaag die op de snelweg was aangebracht, is het wegdek ernstig beschadigd tijdens de sloop. Die herstelwerkzaamheden zorgen voor de vertraging.

Vertraging

Weggebruikers moeten maandag 22 augustus rekening houden met ernstige vertraging. Vooral het verkeer richting Amsterdam. Vanuit Amersfoort is slechts één rijstrook open. Vanuit Almere is vanaf 10.00 uur ook één rijstrook beschikbaar. Volgens Rijkswaterstaat duren de herstelwerkzaamheden tot 15.00 uur maandagmiddag.

(Bron: ANP)

Geef een reactie