Leer de taal van uw vakantieland!

Op vakantie gaan is nog leuker als u de taal spreekt. Altijd al Italiaans, Spaans, Portugees of Frans willen spreken? Dan is dit uw kans! Hoe bestelt u een kop koffie, hoe checkt u in bij uw hotel, hoe vraagt u de weg en hoe communiceert u met een dokter als u zich niet lekker voelt? Allemaal zaken die tijdens onze basiscursussen voorbij komen.

Koffie bestellen op z’n Italiaans

In Italië weten ze wat lekkere koffie is en ook het Italiaanse ijs gaat er op een zonovergoten dag wel in. Docent Italiaans Luca Avanzi leert u in onze cursus Italiaans woorden en zinnen die tijdens uw vakantie in Italië zeker van pas zullen komen. Voor het bestellen van een goede espresso of overheerlijk ijsje draait u uw hand dan niet meer om.

Wijn drinken in Frankrijk

In onze cursus Frans leert u de basis van het Frans van een echte Fransman: Sylvain Lelarge. Niet door woordjes te stampen, maar door het Franse leven te ervaren. Fransen zijn meesters in gebakjes: patisserie is niet voor niets een Frans woord! Stap daarom net als Sylvain eens een bakker binnen en vraag naar de lokale specialiteit. Frankrijk is daarnaast natuurlijk het land van de wijn. Sylvain bezoekt een landgoed waar Monbazillac wordt geproduceerd en u leert u de belangrijkste woorden in het Frans over wijn.

Lunchen in Spanje

In de cursus Spaans leert docente Spaans Lea Toebak u woorden en zinnen die tijdens uw vakantie in Spanje kunt gebruiken. Een aanrader: ‘s middags lunchen in Spanje. Pas uw ritme een beetje aan (de lunch begint pas om een uur of half drie!) en zoek een leuk restaurant waar ook Spanjaarden zitten. De voordelen? Even uit de zon op het heetst van de dag en een betaalbaar menu. Hoe bestelt u en hoe informeert u of u met een creditcard kunt betalen? Lea Toebak leert het u.

Naar de markt in Portugal

Mocht u naar Portugal op vakantie gaan, dan is het wel handig om een woordje Portugees te spreken. Paula Patricio neemt u in onze cursus Portugees mee naar Coimbra, een oude stad tussen Lissabon en Porto. Paula is geboren in Lissabon maar opgegroeid in Nederland. U leert van haar hoe u de lekkerste groenten koopt op de markt en Paula gaat naar een prachtige voorstelling van het Portugese levenslied, de fado.

Certificaat

Al zin gekregen om een woordje over de grens te gaan spreken? Dan kunt u nu aan de slag. U kunt de delen van de cursussen in chronologische volgorde bekijken of alleen de delen die u interessant vindt. Na het bekijken van de video’s kunt u meedoen aan de quiz en na afloop van de cursussen kunt u een certificaat downloaden als bewijs van deelname. Veel plezier en succes!

Bel giorno/Beau jour/Buen día/Belo dia!

Geef een reactie