Posbank

Krijgt drukke Posbank concurrentie?

Natuurgebied de Posbank in het Gelderse Rheden trekt jaarlijks enorm veel bezoekers. Zelfs zoveel, dat het nieuwe gemeentebestuur van plan is om maatregelen te nemen.

Ontlasting van de Posbank

Op een mooie dag is het rondom de Posbank erg druk. Fietsers, wandelaars of dagjesmensen: ze komen er allemaal graag. Om deze drukte aan te pakken, wil de gemeente Rheden maatregelen nemen. De nieuwe coalitie heeft al aangekondigd om geen nieuwe parkeerplaatsen nabij de Posbank aan te leggen en ook willen zij een andere, grote attractie realiseren. Een museum lijkt ze wel wat, al hebben zij nog geen idee wat voor een museum het moet worden. Ook moet de verbinding vanaf de Posbank met het centrum van Rheden verbeterd worden, want nu wordt dit nog vaak overgeslagen. Daarnaast wil het gemeentebestuur van VVD, CDA, PvdA, D66 de naam van het station aanpassen naar Rheden-Posbank, om mensen te stimuleren om met de trein te komen.

Fietsbrug over de IJssel

Een ander plan is het aanleggen van een fietsbrug over de IJssel, waardoor de dorpskern beter bereikbaar wordt en niet iedereen meer met het pontje hoeft. Dit pontje vaart immers alleen in de zomermaanden en heeft beperkte vaartijden. Een fietsbrug moet de toegankelijkheid verhogen, maar dit plan valt niet bij iedereen in goede aarde. “De mensen vinden een pontje mooi. Geef me liever meer subsidie om de vaartijden uit te breiden. Een brug wordt veel te hoog; het scheepvaartverkeer moet er immers onderdoor”, aldus pontbaas Richard van Oijen in De Gelderlander.

Goed idee? deel het met de gemeente!

Wanneer de gemeente met echt concrete plannen komt, is nog onduidelijk. De verantwoordelijke wethouder zegt open te staan voor ideeën van organisaties en bedrijven. Ook mensen met een idee voor een museum, maar die nog geen locatie hebben gevonden, mogen aankloppen bij de Gelderse gemeente.

(Bron: de Gelderlander, ANP,)

Geef een reactie