Verkeersregels

Kent u de verkeersregels nog?

Heeft rechts hier voorrang? En gaat de korte bocht voor de lange bocht? Verkeersregels, we hebben ze allemaal geleerd. Maar kent u alle regels nog? Volgens Veilig Verkeer Nederland (VVN) lijken voor een groot deel van de Nederlanders de verkeersregels behoorlijk weggezakt. Daarom lanceert VVN een website waar u een opfriscursus kunt doen om meer verkeersinzicht te krijgen. 

Opmerkelijke uitkomsten

Dat voor velen een opfriscursus nodig is, concludeert VVN naar aanleiding van een online-onderzoek dat zij de afgelopen 3 jaar hebben uitgevoerd. Dit onderzoek is door 700.000 mensen ingevuld. Uit het onderzoek komen een aantal opmerkelijke uitkomsten. Zo weet meer dan de helft (52 procent) van de ondervraagden niet dat wat de maximumsnelheid op een woonerf is. Daarnaast is voor 25 procent van de ondervraagden het een groot raadsel hoe hard er gereden mag worden op een weg met een groene streep. Ook de voorrangsregels voor fietsers van rechts is niet voor iedereen helder en er bestaat onduidelijkheid over het wel of niet richting aangeven.

Opfriscursus

VVN krijgt dagelijks talloze verkeersvragen en organiseert door het hele land opfriscursussen en ziet ook daar dat het aan de kennis van de verkeersregels schort. Samen met de uitkomst van het onderzoek is het voor VVN reden genoeg om een website te lanceren: verkeersregels.vvn.nl Op de site vindt u onder andere de betekenis van alle 372 verkeersborden die er zijn en kunt u lezen welke regels er in de afgelopen jaren zijn veranderd. Daarnaast kunt u online een opfriscursus doen. “Met deze verkeersregel-site geven wij op een laagdrempelige manier informatie aan een breed publiek. Deelnemers verbazen zich soms over de veranderingen in de regelgeving of regels die splinternieuw zijn en waarvan zij het bestaan niet kennen. Deze site is daarom voor alle generaties een aanrader”, aldus Alphons Knuppel, directeur VVN.

(Bron: VVN/ANP/AD)

Geef een reactie