Verkeersregels

Kent u de verkeersregels nog? Test uw kennis

Bijna elke automobilist zal zeggen dat hij of zij de verkeersregels goed kent. Ze rijden immers elke dag en doen dat vaak al jaren. Toch blijkt uit het Nationaal Automobilisten onderzoek 2022 van Gaspedaal.nl en Autotrack dat er twijfel is over die kennis. Hoe goed is uw kennis? Doe de test. 

Gemiddeld een 7,7

Maar liefst 35 procent van de ondervraagde automobilisten weet niet zeker of ze nu nog zouden slagen als ze weer theorie-examen moeten doen. Daarentegen twijfelen de ondervraagden niet aan hun rijden en geven zichzelf gemiddeld een 7,7. Mannen geven zichzelf een iets hoger cijfer dan vrouwen.

Gevoel van vrijheid

Nog een paar opmerkelijke feiten uit het onderzoek is dat men het niet leuker op de weg vindt worden. Vooral de agressie op de weg. 57 procent van de ondervraagden ergert zich daaraan, gevolgd door bumperkleven en telefoongebruik tijdens het rijden. Al deze ergernissen weerhoudt ons niet om dit jaar met de auto op vakantie te gaan of het gevoel van vrijheid dat een auto geeft te laten ontnemen.

Kent u de verkeersregels?

Bent u wel op de hoogte van de verkeersregels? Test uw kennis met de Veilig Verkeer Nederland opfriscursus.

(Bron: AD, Veilig Verkeer Nederland. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Reacties (3)

  madeliev says:

  Alle verkeersregels kennen wil ook helemaal niet zeggen dat men dan veiliger rijdt.

  Opalos says:

  Bijna alle chauffeurs lijden aan zelf overschatting. Voor ouderen.

  Lex van Rootselaar says:

  Al in mijn tijd bij de Directie Verkeersveiligheid (in de jaren tachtig van de vorige eeuw) overschatten de automobilisten hun verkeerskennis. Ik meen me te herinneren dat 80 % vond dat ze beter dan gemiddels reden en dat 20% vond dat ze gemiddeld reed. Dat zijn zeker onjuiste inschattingen van de automobilisten, want er kan geen honderd procent bovengemiddeld rijden..