reisbranche

Het gaat goed in de reisbranche

De reisbranche heeft in het 3e kwartaal van 2016 een recordomzet geboekt. Reisorganisaties en -bemiddelaars boekten meer omzet dan in in 2015 in dezelfde periode. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

Reisbemiddelaars in opmars

Reisbemiddelaars, bedrijven die zelf geen reizen organiseren, maar bemiddelen in onder andere vliegtickets, pakketreizen en accommodatie, zijn in opmars. Het aantal reisbemiddelaars is van 1.940 bedrijven in 2010, tot 2.450 eind 2016 toegenomen. Het aantal reisorganisatoren en touroperators is in dezelfde periode gestegen van 1.060 naar 1.320. De reisbemiddelaars boekten winst, terwijl de reisorganisaties en touroperators een lichte winstdaling moesten incasseren. De verwachtingen voor 2017 zijn positief. Reisorganisaties verwachten meer omzet te boeken en meer personeel aan te nemen.

Canada populaire bestemming voor 2017

In 2017 bestaat Canada 150 jaar. Om dit te vieren zijn alle nationale parken in 2017 gratis toegankelijk. Dit in combinatie met de gunstige dollarkoers, maakt Canada aantrekkelijk om op vakantie naar toe te gaan. Daarnaast heeft Lonley Planet Canada uitgeroepen tot bestemming van 2017. Reisorganisatie Tenzing  Travel merkt al een duidelijke toename van het aantal boekingen naar Canada. “Vooral rondreizen met de camper is in trek. In januari verwachten we nog meer aanvragen, want dat is doorgaans de tijd dat mensen hun reis plannen”, aldus Melanie Modder van Tenzing Travel.

(Bron: ANP/CBS)

Geef een reactie