Gek lopend het zebrapad over in Spijkenisse

In de gemeente Spijkenisse willen ze graag een lach op het gezicht van de weggebruikers toveren met een nieuw verkeersbord. Het bord hangt bij een zebrapad en moedigt overstekers aan om hun meest gekke loopje te laten zien. Inderdaad, net zoals in de welbekende Silly Walks-sketch van het Britse komediegezelschap Monty Python.

Van idee tot realisatie

Het verkeersbord is een initiatief van ambtenaar Aloys Bijl, die fan is van absurdistische Britse humor. Hij legt zijn plan voor aan Jan Willem Mijnans, de wethouder Openbare Ruimte in de Zuid-Hollandse plaats. Hij vindt het direct een goed idee en daarom hangt er nu een echt Silly Walks-bord bij de zebra.

Silly Walks door heel Europa

Op het bord is een man met een bolhoed en een aktetas te zien die op een wel zeer aparte manier oversteekt. Dat het poppetje er zo uitziet, is geen toeval. In de bekende sketch ziet komiek John Cleese er precies zo uit. Het is overigens niet het eerste Silly Walks-verkeersbord in Europa. In Noorwegen heeft ook een zo’n bord gehangen, maar hier moest het al snel weer weg omdat dergelijke borden tegen de wet zijn. In het Tsjechische Brno zijn ze ook fan van Silly Walks. Daar wordt jaarlijks een heuse Silly Walks-mars gehouden die door het hele centrum van de stad trekt. Een stuk dichter bij huis ligt de Eindhovense Silly Walks-fietstunnel. Deze wordt in 2016 door John Cleese zelf geopend.

John Cleese opent Silly Walks-tunnel

John Cleese opent Silly Walks-tunnel in Eindhoven.

Over de sketch

De Ministry of Silly Walks-sketch stamt ui 1970, maar heeft de tand des tijds heelhuids doorstaan. Het wordt anno 2018 gezien als een van de komische hoogstandjes van Monty Python en gaat over een ambtenaar bij het ministerie van gekke loopjes. De ambtenaar, gespeeld door John Cleese, is verantwoordelijk voor het toekennen van de subsidie aan personen die hun gekke loopje willen perfectioneren. Hieronder kunt u de sketch bekijken. Deze is Engelse gesproken en niet Nederlands ondertiteld, maar de beelden spreken voor zich.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Wilt u het Silly Walks- zebrapad in Spijkenisse zelf uitproberen? Dan moet u bij het gemeentehuis zijn. Daar ligt het in de buurt.

(Bron: NOS, Twitter, YouTube, RTV Rijnmond, EditieNL)

Geef een reactie

Reactie

    Fransjes says:

    Schandalig dat er in Spijkenisse zo veel geld word uitgegeven aan onzin terwijl er één ziekenhuis is in heel Voorne Putten dat ze niet eens 24 uur open kunnen houden voor spoedeisende hulp.
    Dit bord is overigens niet het eerste onzin verhaal in Spijkenisse.