Pasen

Drukte op de wegen en minder toeristen met Pasen

Pasen valt vroeg dit jaar en dat heeft consequenties. Het aantal toeristen dat het komend paasweekend ons land aan doet, ligt daardoor iets lager dan voorgaande jaren. Voor ruim 400.000 Nederlanders is het nog steeds een uitgelezen moment om eropuit te gaan. En dat gaan we donderdag 29 maart 2018 al merken. Rijkswaterstaat verwacht een drukke avondspits. 

Minder toeristen

Jaarlijks doen rond Pasen bijna een miljoen bezoekers ons land aan. De meeste bezoekers komen uit buurlanden Duitsland en België. Amsterdam wordt op dit soort dagen overspoeld door toeristen en treft maatregelen om de paasdrukte in goede banen te leiden. Maar ook de Keukenhof, de Zaanse Schans en plaatsen als Volendam en Giethoorn doen goede zaken. Toch licht het bezoekersaantal dit jaar lager, rond de 850.000. De reden is dat Pasen dit jaar vroeg valt en de weersvoorspellingen niet optimaal zijn. Naar schatting geven de toeristen zo’n 250 miljoen euro uit in ons land.

Weg in eigen land

Van de 400.000 Nederlanders die dit weekend op vakantie gaan, brengen ruim 200.000 van de vakantie door in eigen land. Veel attractieparken openen dit weekend hun deuren, dus dat levert veel dagjesmensen en bijbehorende files op. Op Zandvoort wordt de jaarlijkse paasraces gehouden en in het oosten van het land worden de traditionele paasvuren ontstoken.

Drukte op de wegen

De drukte op de weg begint donderdag 29 maart al. Hoewel Goede Vrijdag geen officiële vrije dag is hebben veel mensen deze dag extra vrij genomen voor een lang weekend vrij. Rijkswaterstaat verwacht dat de avondspits al om 14.00 uur van start gaan en pas na 19.30 uur over is. Knelpunten zijn vooral de A1 rond Amersfoort, de A2 richting Maastricht en de A12 richting de Duitse grens. Op Tweede Paasdag wordt ook veel verkeer op de weg verwacht, ook vanwege terugkerende vakantiegangers. Raadpleeg de file-informatiediensten voor u de weg op gaat.

(Bron: ANP/Telegraaf/Parool)

Geef een antwoord

Reactie

    oosterwijck says:

    Alle schapen (lees slaven) voelen zich weer geroepen om iets te ondernemen, op commando van de kalender. Lekker allemaal hetzelfde idee op hetzelfde moment. Om weer in de auto te stappen en het milieu te vervuilen, of nog erger, te vliegen naar een verre bestemming. Blijf toch lekker thuis en ga eens wandelen in het park. Er kan geen gelegenheid overgeslagen worden om, “iets” te doen. Alle schapen (lees slaven) verzamelen! … Pasen, Pinksteren, Zomervakantie, Herfstvakantie, Kersdagen, Jaarwisseling, Carnaval (voorjaarsvakantie).