amsterdam

Amsterdam één van de aantrekkelijkste steden

Amsterdam doet het goed bij het internationale publiek. Onze hoofdstad is nieuw binnengekomen in de top 10 van steden die mensen van over de hele wereld het liefst zouden willen bezoeken, in zouden willen wonen of zaken in willen doen. Dat blijkt uit een analyse van marktonderzoeksbureau Ipsos naar de populariteit van steden.

Meest aantrekkelijke steden

De top 10 is gebaseerd op de antwoorden die ruim 18.500 mensen uit 26 landen hebben gegeven op de volgende vraag:  ‘Afgaande op wat u zelf hebt gezien, of van anderen hebt gehoord, welke drie steden zijn dan volgens u het beste om in te leven, te bezoeken en om zaken in te doen?’ Vervolgens hebben zij deze antwoorden geanalyseerd en de volgende lijst samengesteld:
1. New York (Verenigde Staten)
2. Abu Dhabi (Abu Dhabi)
3. Londen (Groot-Brittannië)
4. Parijs (Frankrijk)
5. Tokyo (Japan)
6. Zurich (Zwitserland)
7. Sydney ( Australië)
8. Rome (Italië)
9. Amsterdam
10. Los Angeles (Verenigde Staten)

In 2013 hebben zij dit onderzoek ook gedaan. Toen stond Amsterdam op plek 13.

Verschuivingen

Waarom deze steden de top 10 hebben gehaald, is onduidelijk. Wél overduidelijk is dat Amsterdam de laatste tijd steeds meer toeristen trekt. De hotels in onze hoofdstad zitten een groot deel van het jaar vol. Jaarlijks trekt de stad zo’n 8 miljoen toeristen, die voornamelijk komen om de musea te zien. Momenteel is er een hotelstop van kracht in de binnenstad, want Amsterdam dreigt overspoeld te worden door het toerisme. Deze hotelstop wil zeggen dat er geen nieuwe verblijfplaatsen voor toeristen meer bij mogen komen in het centrum. Dit mag alleen nog in de buitenwijken.

Minst aantrekkelijk

Hoewel Amsterdam tot de meest populaire steden ter wereld behoort, wijst het onderzoek van Ipsos ook uit welke stedelijke gebieden de minste aantrekkingskracht uitoefenen op de ondervraagden. Tot de onderste regionen behoren onder andere de Nigeriaanse stad Lagos en het Keniaanse Nairobi. Teheran, de hoofdstad van Iran, staat op de 60ste plek en is daarmee volgens de deelnemers de meest onaantrekkelijke stad ter wereld.

(Bron: Ipsos, Nu.nl)

Geef een reactie