Air Berlin maakt doorstart

Air Berlin heeft haast met het verkopen van het bedrijf. De noodlijdende vliegtuigmaatschappij wil met een snelle doorstart het vertrouwen van de klant behouden. Dat zegt topman Thomas Winkelman tegen het Duitse Bild am Sontag.

Faillissement

Begin augustus 2017 vraagt Air Berlin faillissement aan. De aanleiding is dat grootaandeelhouder Etihad niet langer geld wil steken in een bedrijf dat structureel verlies lijdt. Dankzij een overbruggingskrediet van 150 miljoen van de Duitse overheid, is het mogelijk om alle vluchten door te laten gaan.

Reorganisatie

De tweede luchtvaartmaatschappij van Duitsland kondigt in 2016 een grote reorganisatie aan. Het bedrijf is opgedeeld in 3 onderdelen en 1.200 banen zijn gescharpt. Een deel van de vloot is verhuurd aan Lufthansa. Air Berlin lijdt al langere tijd onder een hoge schuldenlast. Eind 2016 maakt Air Berlin een verlies van 782 miljoen euro op een omzet van 3,9 miljard euro.

Overname Air Berlin

Air Berlin verkopen aan een partij is uitgesloten. Dat houdt de federale overheid tegen. Vliegtuigmaatschappij Lufthansa is geïnteresseerd evenals EaysJet, TUI fly en Condor. Deze partijen lopen alleen aan tegen een speciale commissie die over de verkoop moet beslissen.

Heeft u een klacht over uw vlucht met Air Berlin, dan kunt u die melden op de website (Engelstalig).

(Bron: ANP/NU)

Geef een reactie