Afsluitdijk tijdelijk afgesloten

De Afsluitdijk is in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 september 2016 afgesloten voor alle verkeer. De dijk is vanaf 01.00 uur afgesloten voor de eenmalige hardloopwedstrijd Afsluitdijk Open.

Afsluitdijk Open

De deelnemers aan de  Afsluitdijk Open kunnen kiezen uit 3 verschillende afstanden: de hele 32,8 kilometer, de halve of een kwart van de Afsluitdijk. Alle afstanden finishen in Zurich. Wie bang is dat er niemand langs de kant staat heeft het mis. Met pendelbussen worden fans over de dijk vervoert. ,”Het is een recht stuk weg. Je kunt dat saai noemen, maar het is een uniek moment om over de snelweg te kunnen lopen in alle rust van de dijk en de omgeving”, zegt Marloes van Gangelen van de organisatie.

Vroege voegels

Om 04.00 uur klinkt het startschot voor de groep die de hele Afsluitdijk loopt. Een half uur daarna vertrekt de groep die de halve afstand loopt. De eerste finishers worden rond 07.00 uur verwacht. De hardlopers moeten allemaal aan het einde van de ochtend binnen zijn, want om 12.00 uur gaat de Afsluitdijk weer open voor verkeer.

De wedstrijd wordt georganiseerd in het kader van Icoon Afsluitdijk, een kunstproject dat de cultuurhistorische waarden van de dijk moet benadrukken en eveneens dit weekend plaatsvindt.

(Bron: ANP)

Geef een reactie