Weerbericht

Weerbericht: in de ban van de sneeuw

Weerbericht 21 tot en met 27 december 2019

De eerste echte sneeuw van het winterseizoen moet nog vallen, maar ik kijk er alweer een hele tijd naar uit. Het is grappig om te merken hoe de opwinding in de weerkamer toeneemt zodra de eerste vlokken in de weerkaarten verschijnen. De Ardennen kwamen al aan de beurt, net als het Sauerland. De echte fanatiekelingen gaan er meteen op uit om het met eigen ogen te bekijken.

Wij moeten het tot nu toe hebben van een enkele, veelal natte vlok hier en daar. Laatst kwamen de weermodellen plotseling met een bescheiden sneeuwdekje voor het noorden van ons land, maar in de volgende berekening was er al bijna niets meer van over. Het gejuich verstomde al weer snel.

Sneeuw heeft altijd iets magisch over zich. De wereld oogt anders en hij klinkt anders. Natuurlijk zorgt het ook weleens voor overlast. Maar ik rijd bijvoorbeeld geen auto, dus daar krijg ik een stuk minder van mee.

Van mij kan die witte wereld niet snel genoeg komen, maar als ik naar de weerkaarten kijk zit dat er voorlopig echt niet in. De temperaturen zijn juist behoorlijk hoog voor de tijd van het jaar en die lijken maar mondjesmaat een beetje te zakken. Het blijft licht wisselvallig, met af en toe wat regen maar ook regelmatig een droge dag. Zelfs nachtvorst komt voorlopig slechts af en toe voor.

Ach, we hebben nog een heel stuk winter te goed. Wie weet wat het nieuwe jaar brengt!

Bron: MAX Magazine nr. 51-52 2019

Geef een reactie