Weerbericht

Weerbericht: Grüss Gott

Weerbericht 24 tot en met 30 augustus 2019

Voor mij is Oostenrijk al jaren mijn vaste vakantiebestemming, ook deze zomer. Het is eigenlijk mijn tweede land. Hoewel ik een liefhebber van sneeuw ben, is wintersport niet echt mijn ding. Geef mij maar de Alpen in de zomer. Genieten van de berglucht, het eten, de mensen en natuurlijk het reliëf plus de omgeving. Daar hoort ook het vaak onvoorspelbare bergweer bij. Het kan
hier enorm spoken. Zelf heb ik hier ook weleens moeten rennen voor een gigantische bui. We waren nog maar net binnen, toen een bijna tropische stortbui losbarstte. Even later kletterden hagelstenen zo groot als golfballen genadeloos naar beneden. De straten veranderden al snel in kolkende rivieren en op de camping verderop waren heel wat caravans beschadigd.

Het is fantastisch om mee te maken en het extreme weer dat in de bergen kan voorkomen is voor mij één van de grootste pluspunten van deze regio. Toch heeft het Hollandse zomerweer ook z’n charme. Bovendien hebben wij ook al de nodige extremen gezien deze zomer. De hitte natuurlijk, maar ook de felle onweersbuien, en nota bene een tornado midden in Amsterdam. De komende tijd lijkt de zomer weer wat te kalmeren. Al blijft het stuivertje wisselen tussen Atlantische depressies en Oost-Europees hogedrukweer. Intussen wacht ik af wat de Alpen dit keer voor mij in petto hebben.

Grüß Gott!

Bron: MAX Magazine nr. 34 2019

Geef een reactie