Storm

Let op! Storm op komst

Heel Nederland moet op woensdag 13 september 2017 rekening houden met forse wind. Aan de kust gaat het zelfs stormen, maar ook meer landinwaarts gaat het fors waaien.

Windkracht 10 aan de kust

Volgens meteoroloog Alfred Snoek van MeteoGroup komt deze wind voort uit een stormdepressie die over Nederland trekt. “Deze is van Engeland onderweg naar Denemarken en komt over Nederland heen”, laat Snoek weten. De kustprovincies moeten rekenen op storm, wat betekent dat de wind hier kan aanzwellen tot 100 kilometer per uur. We spreken dan van windkracht 10. In de overige provincies kan het windkracht 9 worden. Dat wil zeggen dat er windsnelheden tot 75 kilometer per uur gemeten kunnen worden.

Onstuimig tot de 15de

Volgens Alfred Snoek gaat het tussen 6 uur ’s ochtends en 12 uur ’s middags het hardst waaien en blijft het de rest van de dag onstuimig. Helaas voor ons is het daarna nog niet gedaan. “Vrijdag de 15de is de wind weggetrokken”, vertelt Snoek ons.

Op dit moment is het nog vrij rustig weer, maar daar komt verandering in tijdens de nacht van 12 op 13 september. Meer weten over het weer van 12 en 13 september 2017? Bekijk dan het weerbericht op onze site.

(Bron: MeteoGroup, Alfred Snoek)

Geef een reactie