storm

Weer storm op komst?

Er komt een herhaling aan van de nieuwjaarsstorm van 3 januari 2018. In de week van 15 t/m 21 januari kunnen weer windsnelheden van 100 kilometer per uur of meer gemeten worden, met name aan de kust. 

Storm verwacht

Op maandag 15 januari is er eigenlijk nog niets aan de hand met de wind, ook al is deze wel aanwezig. Dinsdag 16 januari waait het al iets harder en kan plaatselijk windkracht 7 worden gemeten. Het is echter pas op donderdag de 18de dat er een herhaling kan komen van het weertype dat op 3 januari over ons land trekt. Iedereen die donderdag de straat op gaat, doet er verstandig aan rekening te houden met harde windstoten die hoge snelheden kunnen bereiken. Over eventuele hinder die dit met zich mee zal brengen, valt nog niets te zeggen. De vorige keer dat het zo hard waait, op 3 januari 2018, heeft onder andere het vlieg-, vaar-, en treinverkeer last van de wind.

Kans op sneeuw?

Niet overal in Nederland zullen windsnelheden van 100 kilometer of meer voorkomen, maar de verwachting is dat dit aan de kust wel gebeurt. Op sommige weerwebsites wordt ook gesproken over een sneeuwdek dat Nederland in de loop van deze week zal bedekken, maar volgens weerorganisatie MeteoGroup is de kans hierop te verwaarlozen. “De enige sneeuw die er misschien gaat vallen is van de natte variant, die waar te nemen is tussen de regenbuien door”, aldus MeteoGroup-metereoloog Reinier van den Berg.

(Bron: MeteoGroup, Reinier van den Berg, Algemeen Dagblad, weer.nl)

Geef een reactie