Bert Haandrikman is alvast begonnen aan de landelijke opschoondag.

Landelijke Opschoondag en Goeiedag Haandrikman! doet mee

Houdt u ook van schoon en opgeruimd? Binnen, maar vooral ook buiten? Tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart 2024 kunt u de mouwen opstropen, want dan worden de buurten weer grondig opgeschoond. Met elkaar zwerfafval opruimen en de buurt leefbaar maken. Bert Haandrikman en het team van Goeiedag Haandrikman! doen ook mee en gaan op vrijdag 22 maart vast bij Bert in de buurt aan de slag!

Landelijke Opschoondag: zwerfaval opruimen met elkaar

Zwerfafval ligt overal. Naast dat het een doorn in het oog is, is het ook niet goed voor onze leefbaarheid en het milieu. Veel van het afval blijft in de natuur liggen. Afvalstoffen trekken in de grond of komen in onze sloten, meren en zelfs in de zee terecht. Daarnaast trekt zwerfvuil ongedierte aan. Reden genoeg dus om het afval op te ruimen en nog beter om het te voorkomen. Op de website Supporter van Schoon staan tips hoe u zorgt voor minder afval.

De gemeente en provincie zorgen dat zoveel mogelijk zwerfvuil verwijderd wordt, maar zij kunnen dat niet alleen. Tijdens de Landelijke Opshoondag kunnen we allemaal een steentje bijdragen. Op de site leest u er meer over.

Goeiedag Haandrikman! ruimt op!

Het voorjaar brengt niet alleen lentekriebels met zich mee, maar ook de opruimkriebels. Want een nieuw seizoen betekent een nieuw begin: alle rommel gaat uit huis en uw eigen straatje wordt schoongeveegd. Bert Haandrikman heeft last van de troep in zijn buurt: blikjes, plastic en nog meer. Daarom gaat hij aan de slag!

Bert staat te popelen om de rommel op straat rondom zijn huis en in zijn buurt op te ruimen. Hij trekt samen met zijn team Robert en Carmen de stad in om het zwerfafval op te ruimen en komt zo vast in actie in aanloop naar de Landelijke Opschoondag. Wandelaar des Vaderlands Lana Witte-de Wit en Dirk Groot, beter bekend als de Zwerfinator, prikken mee.

Op vrijdag 22 maart 2024, tussen 06.00 en 09.00 uur, steekt het team van Goeiedag Haandrikman! de handen uit de mouwen tijdens de ochtendshow op NPO Radio 5.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie