Duur 03:24
Gepubliceerd op 4 augustus 2023

Goeiedag Haandrikman! in Grolloo gemist? Kijk en luister hier terug!

Ook in de zomer van 2023 reist het MAX-radioprogramma Goeiedag Haandrikman! door het land. Dit keer staan de Nederlandse evergreens centraal. Want op heel wat plekken in ons land ligt muzikale grond waar de mooiste evergreens zijn ontstaan. Op vrijdag 4 augustus 2023 is de 3e stop van de muzikale zomertour in Grolloo. 

Blues = Grolloo

De 3e stop van de zomertour is in Grolloo. Het Drentse dorp is de bakermat van de blues van misschien wel heel ons land. Harry Muskee schreef er de liedjes van zijn Cuby + The Blizzards. Daarnaast is Grolloo nog altijd de plek van de blues tijdens het jaarlijkse Holland International Blues Festival. Dan staan er duizenden bluesliefhebbers in het weiland achter café restaurant Hofsteenge van Frans Hofsteenge.

Het is een geslaagde ochtend in Grolloo. Bekijk hierboven de video voor een impressie en luister naar het interview dat Bert heeft met Frans Hofsteenge op de site van NPO Radio 5.

Goeiedag Haandrikman! Zomertour

Naast Grolloo worden ook andere muzikale steden in ons land aangedaan. De 1e stop is vrijdag 14  juli in Volendam. De 2e stop is op vrijdag 21 juli in Delft. Op vrijdag 25 augustus komt de 4e en laatste editie van de zomertour uit het Groningse Engelbert. TikTok Tammo is dan te gast over Ede Staal en zingt Peter Groot Kormelink (Splitsing, Jazzpolitie).

Goeiedag Haandrikman! is elke werkdag te beluisteren  van 06.00 – 09.00 uur op NPO Radio 5.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer