Duur 03:17
Gepubliceerd op 28 augustus 2023

Goeiedag Haandrikman! in Engelbert gemist? Kijk en luister hier terug!

Ook in de zomer van 2023 reist het MAX-radioprogramma Goeiedag Haandrikman! door het land. Dit keer staan de Nederlandse evergreens centraal. Want op heel wat plekken in ons land ligt muzikale grond waar de mooiste evergreens zijn ontstaan. Op vrijdag 25  augustus 2023 is de 4e en laatste stop van de muzikale zomertour in Engelbert. 

Engelbert de laatste maar niet de minste

Het Groningse Engelbert is de laatste locatie van deze zomertour. Een plek in het dorp die evergreens ademt is Muziekpodium Engelstede. Daar traden ooit grote namen als Mick Taylor, Ike Willis en The New Adventures op. Maar ook Herman Brood wist er de weg naar toe te vinden.

Muzikaal Groningen

Dat er ook niets muzikaals boven Groningen gaat wordt duidelijk wanneer je de lange lijst aan Groningse muzikanten en bands ziet. Wia Buze, Freek de Jonge, Marlene Bakker, Peter Schaap, I.O.S, Ro-d-Ys, The New Adventures en natuurlijk Ede Staal. Het zijn artiesten en bands die hun oorsprong hebben op het Groninger land.

Ede Staal

Een speciale plek in de lange lijst van Groningse artiesten heeft Ede Staal. Johannes Peetsma, beter bekend als TikTok Tammo, dook in het leven en de muziek van Ede Staal. Hij bewerkt de liedjes van de Groningse troubadour en gaat er de Nederlandse theaters mee langs. “Er zijn altijd mensen die zeggen: Ede Staal, daar moet je niet aankomen. Maar de reacties waren zo goed dat ik het toch aandurfde er meer mee te doen.”

Goeiedag Haandrikman! Zomertour

Naast Engelbert worden ook andere muzikale steden in ons land aangedaan. De 1e stop is vrijdag 14  juli in Volendam. De 2e stop is op vrijdag 21 juli in Delft. Op vrijdag 4 augustus komt de 3e editie van de zomertour uit Grolloo.

Goeiedag Haandrikman! is elke werkdag te beluisteren  van 06.00 – 09.00 uur op NPO Radio 5.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer