lentetemperaturen

Het weer: lentetemperaturen, maar nog kans op winterweer

Vorige week kwamen we een paar dagen met maximumtemperaturen tussen 10 en 12 graden in de dubbele cijfers uit. En dat was niet voor het eerst deze winter. In mijn weerberichten heb ik het lentetemperaturen genoemd, die passen bij eind maart.

Het is nog geen lente ondanks lentetemperaturen

Het is natuurlijk nog geen lente en februari heeft nog even de tijd om zich van de andere kant te laten zien. Gezien de weerkaarten voor de lange termijn van vorige week zijn de kansen op een echte winterperiode van een week of langer de komende tijd niet groot. Dat zijn de computerprognoses. Het kan zomaar anders uitpakken. De echte kou komt steeds wat dichterbij. Dit kan nog zomaar resulteren in winterweer en sneeuwkansen.

Wisselvalligheid

De depressies zullen voor de komst van winterweer moeten zorgen. Even een kleine koersverlegging. Het kan weleens gebeuren dat we de wisselvalligheid ingaan met kouder en guur weer en met de nodige sneeuw(buien). Het kan ook dat wij nog een week later in een winter(s) weertype terechtkomen. En wat te denken van begin maart? In het huidige klimaat is van alles mogelijk. Helemaal geen winterweer behoort ook tot de mogelijkheden, maar dat past nog niet in mijn verwachting.

Bron: MAX Magazine – Editie nr. 8 2022

Geef een reactie