Duur 35:39
Gepubliceerd op 11 augustus 2016

De Baardmannetjes: de Maasduinen

In deze aflevering trekken Baardmannetjes Hans Dorrestijn en Nico de Haan door de Maasduinen in Limburg. De wensvogel van Hans is deze week de patrijs, hier gaat hij samen met Nico naar op zoek. De overnachting van de heren loopt echter iets anders dan gepland. Tot slot vertelt Hans deze aflevering een mooi verhaal over de bruine reiger.

Prachtige landschappen

In het noordoosten van Limburg vindt u tussen de Maas en de Duitse grens Nationaal Park De Maasduinen. Dit 4500 hectare grote natuurgebied kent prachtige landschappen met veel bijzondere planten en dieren. U vindt er ook de langste rivierduinengordel van Nederland, door de eeuwen heen ontstaan door een samenspel van water, wind en de mens.

maasduinen

De Maasduinen

IJstijd

Er lopen diverse paden en routes door de Maasduinen. Het nationaal park dankt zijn naam aan de opvallende stuifzandruggen, die ook paraboolduinen worden genoemd. Deze zijn ontstaan tegen het einde van de laatste ijstijd. Grote delen van Noord- en Midden-Limburg waren toen bedekt met een laag dekzand. Door de wind werd dit zand opgeblazen tot zandruggen en hoefijzervormige duinen.

Hans Dorrestijn over de dwerguil

Baardmannetje Hans Dorrestijn is een echte vogelliefhebber. Hij neemt u graag mee in de wereld van de vogelaar. Hans vertelt, zoals alleen hij dat kan, over vogels waar hij u bekend mee wil maken. Deze week hoopt Hans dus de patrijs te zien. Maar er is nog een vogel waar Hans u nader kennis mee wil laten maken, de dwerguil. Bekijk de video!

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer