YouTube: zo gebruikt u deze site

MAX Vandaag heeft een nieuwe webserie rondom het programma Meldpunt!: Meldpunt Online. In de video’s gaat Meldpunt!-presentator Elles de Bruin net als op tv achter misstanden en opmerkelijke maatschappelijke problemen aan. De video’s zijn onder meer te bekijken op de online videowebsite YouTube. Nog niet bekend met deze website? Lees dan onze korte gebruiksaanwijzing mét handige instructiefoto’s!

Stap 1: bezoek de site

Voordat we uitleggen hoe u de site gebruikt. is het belangrijk dat u ‘m bezoekt. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is www.youtube.com in te typen in de adresbalk van de browser die u gebruikt. Eenmaal aangekomen op YouTube.com vindt u een hoofdpagina met behoorlijk wat filmpjes. Hier hoeft u in principe niets mee, maar het is natuurlijk leuk om deze te verkennen.

Stap 2: maak een account

Om YouTube optimaal te kunnen gebruiken, is het handig om een account aan te maken op de site. Dat kan door in de rechterbovenhoek te klikken op de tekst ‘inloggen’.
inloggen

YouTube is onderdeel van Google en daarom zal de site dus in eerste instantie vragen om in te loggen met uw Gmail-mailadres (Gmail is onderdeel van Google). Heeft u geen e-mailaccount van Gmail? Dan kunt u op ‘account maken’ klikken.
account aanmaken

Als u daarop klikt, moet u een aantal gegevens invoeren, zoals uw naam, achternaam, e-mailadres. Ook moet u een wachtwoord kiezen om uw account mee te beveiligen.
account aanmaken YouTube

Stap 3: zoek naar Omroep MAX

Als u eenmaal een account heeft, kunt u beginnen met het zoeken naar filmpjes, zoals die van Meldpunt Online. Om die te vinden, moet u in de zoekbalk op de hoofdpagina van YouTube ‘Omroep MAX’ intypen en op enter drukken. U krijgt dan een lange lijst met filmpjes van de omroep of die op een andere manier iets te maken hebben met Omroep MAX. U kunt het best op de bovenste optie klikken, want op die manier komt u terecht bij het YouTube kanaal van MAX. Dit kanaal is een soort de etalage van de omroep op YouTube.
kanaal max

Stap 4: navigeren door het kanaal

Als u op het kanaal klikt, komt u terecht op de volgende pagina:
homepagina max

Onder de hoofdfoto ziet u een aantal tabbladen die u kunt aanklikken. Onder ‘video’s’ (rood omcirkeld op de volgende foto) vindt u alle video’s die er ooit op het kanaal gezet zijn. Het handigste tabblad is ‘afspeellijsten’ (ook rood omcirkeld). Achter dit tabje bevinden zich alle afspeellijsten die er ooit door MAX zijn aangemaakt, waaronder die van Meldpunt Online.

tabjes
Stap 5: de afspeellijst gebruiken

U bent nu op de pagina waar alle afspeellijsten staan weergegeven.
afspeellijsten YouTube

Als u er 1 aanklikt, zult u zien dat er aan de rechterkant een menu verschijnt waar u makkelijk kunt zien welke filmpjes de afspeellijst allemaal bevat. Handig, want zo hoeft u niet te zoeken naar alle filmpjes die bij hetzelfde programma of onderwerp horen. Het voorbeeld hieronder is van de afspeellijst van Zwarte Zwanen.
zwarte zwanen YouTube

Die van Meldpunt Online ziet er op het moment van schrijven zo uit:

meldpunt Youtube

Elke dinsdag en donderdag wordt er een nieuw filmpje toegevoegd aan de afspeellijst van Meldpunt Online. Wilt u geen updates missen? Dan kunt u zich abonneren op het YouTube-kanaal van Omroep MAX. Dat doet u door op de ‘abonneren’-button op de hoofdpagina van het MAX-kanaal te klikken.
abonneren YouTube

Als u de YouTube-app installeert op uw smartphone of tablet, dan krijgt u telkens een melding als er een nieuwe video wordt geüpload.

Veel kijkplezier!

Meldpunt Online, elke dinsdag en donderdag een nieuwe video op YouTube én maxvandaag.nl.

Geef een reactie