week van de jaren 70

Week van de Jaren 70 van start op NPO Radio 5

NPO Radio 5 staat van 18 tot en met 24 september 2021 in het teken van muziek uit de jaren 70. Tijdens deWeek van de Jaren 70 wordt alleen muziek uit de periode ’70-’79 gedraaid. De week wordt traditiegetrouw afgesloten met de Evergreen toplijst van de Jaren 70, een lijst met het allerbeste van de jaren 70. Luisteraars kunnen deze lijst zelf samenstellen. 

Aftrap

MAX-dj Jan Rietman opent de Week van de Jaren 70 in zijn programma Wekker-Wakker-Weekend! Om 08.00 opent hij ook de stembus van de Evergreen Toplijst van de jaren 70. Stemmen voor deze lijst kan via de site van NPO Radio 5. Op donderdag 23 september om 12.00 uur sluit de stembus weer. Het resultaat, de uiteindelijke Evergreen toplijst van de jaren 70, hoort u op de slotdag van de Week van de Jaren 70.

Favorieten van de dj’s

Tijdens deze week is een extra speciale aandacht voor een aantal klassieke jaren 70-albums. De dj’s van de zender hebben een aantal van hun jaren 70-favorieten uitgezocht waarvan zij tijdens hun eigen uitzendingen telkens 3 nummers draaien. Luisteraars mogen bepalen welk nummer als laatste te horen is. Onder andere Bridge Over Troubled Water van Simon & Garfunkel, Arrival van ABBA, Rumours van Fleetwood Mac, Hoe sterk is de eenzame fietser van Boudewijn de Groot en Black And Blue van The Rolling Stones worden in de schijnwerpers gezet.

Stemmenspel

Naast bijzondere aandacht voor bepaalde albums, spelen de dj’s ook het stemmenspel. Elk uur zijn 3 bekende stemmen uit het verleden te horen. De ene keer zal een willekeurig citaat te horen zijn, een andere keer een fragment uit een lied of een uitspraak met eeuwigheidswaarde. Aan de luisteraar de taak om te achterhalen aan wie de stem toebehoort.

Week van de Jaren 70 op MAX Vandaag

Op MAX Vandaag wordt ook aandacht besteedt aan de week van de jaren 70. De puzzels staan een week lang in het teken van dit decennium . Zo kunt u een plaatje van de autoloze zondag uit 1973 bij elkaar puzzelen en een foto van een ontmoeting tussen presentatrice Mies Bouwman en premier Joop den Uyl. Op woensdag 22 september zal er op de site ook een jaren 70 muziekquiz verschijnen.

(Bron: NPO Radio 5)
(Beeld: nationaal Archief/ Fotocollectie Anefo)

Geef een reactie